Vyhľadávanie úniku vody z potrubia

Vyhľadávanie úniku vody z potrubia Únik vody z potrubia je bežný problém, s ktorým sa stretáva mnoho spotrebiteľov a bežných domácností. Ak teda čelíte tomuto problému, je načase „začítať sa“ priamo k nám! Ako efektívne vyhľadať únik vody z potrubia?

Únik vody V prvom rade je za únik vody zodpovedný vlastník nehnuteľnosti. To znamená, že zodpovedá za celkovú údržbu a následnú opravu poškodených potrubí. Je potrebné spomenúť, že existuje veľmi veľa dôvodov, prečo môže voda unikať z potrubia. Tento únik môže následne spôsobiť rôzne škody na majetku vlastníka. Únik vody z potrubia- Kvôli čomu môže vzniknúť? Spomenieme pár príkladov toho, kvôli čomu môže vzniknúť únik vody z potrubia. Ako napríklad:Prudké zmeny teploty

unik vody - detekcia

Nielen my ľudia, ale i potrubie je náchylné na zmenu teploty. To znamená, že počas chladného obdobia zvykne voda a potrubie zmrznúť. Týmto spôsobom sa tečúca voda prediera nerovnomerným povrchom, keďže sa potrubia stiahne vplyvom chladu. Vďaka prudkým zmenám teplôt môže dôjsť k netesnostiam v potrubí, a teda i následnému úniku vody. Zanedbaný vodovodný systém a tvrdá voda Samozrejme, nekontrolovaný a neudržiavaný vodný systém sa môže dostať do fázy, kedy začne hrdzavieť a vznikne v ňom korózia. A hľa! Detekcia úniku vody je na svete, pretože v potrubí vznikne otvor. Rolu v poškodení potrubia môže hrať aj nekvalifikovaný inštalatér. Taktiež, následkom tvrdej vody (minerály) v potrubí môžu byť rôzne praskliny a upchávanie.

Tip: Ak vaše umývadlá, sprchy a toalety odtekajú oveľa pomalšie ako zvyčajne, jedná sa o upchaté potrubie. Detekcia úniku vody- Nechajte to na profesionála Ak sa v tomto smere nevyznáte, radšej sa ani nesnažte o opravu svojho potrubia. Mohli by ste totižto narobiť viac škody ako úžitku. Nesprávne materiály a montáže opäť vedú k netesnosti. Obyčajne je najlepšie zavolať si profesionálneho inštalatéra (vodoinštalatér). Presné zameranie poruchy Ako zistiť, odkiaľ pochádza únik vody? Použite tieto tipy, ktoré vám zaručene pomôžu nájsť miesto, odkiaľ môže voda unikať.

  • Najprv vypnite zdroj vody, a ak vodomer prestane zaznamenávať spotrebu vody- únik sa nachádza práve tu
  • Na hlavnom prívodovom potrubí vypnite uzatvárací ventil. Zapamätajte si čísla pred jeho vypnutím a po nejakom čase (cca 1 hod.) vodomer opäť skontrolujte. Ak sú čísla rovnaké, tak únik vody je vo vnútri budovy. Ak sa čísla zmenili- ide o únik vody z potrubia.

Známky toho, že vo vnútri uniká podzemná voda • Špinavá alebo hrdzavá voda, • Pokles tlaku vody pri použití vodovodných zariadení, • Syčivé alebo špliechajúce zvuky, • Nárast plesní alebo vodomilného hmyzu vo vašej domácnosti, • Zápach odpadových vôd (aj plesne).

Čo robiť, keď nájdete únik vody ?? Po tom, čo objavíte únik vody vo svojom dome, či inej budove, by ste mali ihneď kontaktovať profesionálneho inštalatéra, ktorý tento problém vyrieši a zabráni jeho opätovnému opakovaniu sa.